jorunnlavonius!

googlat: how to write non cliche blog post headlines

Googlade precis hur man skriver oklyschiga bloggrubriker. Det är min akilleshäl, det där att vara kortfattad och slagkraftig. Google hade inget vettigt att komma med, mer än typ "analysera vem du skriver för" och "skriv ner catchiga nyckelord". Mina rubrikförslag blir "Jorunns Ålandssommar", "Somrigt kompisumgänge" och "Bilder på mig och mina kompisar". Jo, fast nä.

Jag ville berätta lite om min Ålandssommar, för den var rätt fin. Jag visste inte alls om jag skulle komma hem till sommaren efter nio månader på luffen, men ett nice jobberbjudande som sommarreporter på Ålandstidningen lurade slutligen hem mig. 

Jag bodde centralt och megafräscht med en finlandssvensk tjej. Norah bodde i den beryktade Tornvillan, där den åländska politikern Carl Björkman överlevde ett pistolskott tack vare tre mynt i fickan någon gång runt 1920-talet. Hemma hos Jorppo/hemma hos Norppo-porträtt.

Topp härligaste möjligheterna jag tog tillvara på efter att ha bott i en ryggsäck sedan september: att kunna stänga dörren om mig, att stå och välja kläder efter humör, att stanna hemma och inte hitta på något kul alls (kontra att ta vara på varje minut som backpack-resenär), att laga mat i ett eget kök. Jag hade mycket av samtliga dessa varor. Satt hemma i sängen och eldade rökelse och läste böcker, gjorde matlådor och picklade grönsaker, ritade kulspetsteckningar, yogade, pluggade hebreiska på duolingo.

Vi firade midsommar hos Nora F med knytkalas, öl och skumpa (jag diggar verkligen inte alls idén med nubbe på midsommar. Varför???). Det var min första midsommarafton i stan och på det stora hela en mycket underlig kväll. Alla höjdpunkter prickades lätt av hemma hos Nora i alla fall med svajngod mat, vegansk pavlova och musikquiz. Sorry Emma och Nora, jag tror att ovanstående bilder är era, tack för lånet.

Jag fick ganska många fina kvällar med min extrafamilj, det vill säga Bengts och Hägerstränderna. Middagar, strandhäng, luncher, kaffe, roadtrips. Vi avverkade så många intressanta samtalsämnen. Böcker, konst, filosofi, skrivande. Jag tycker om den här familjen som om den vore min egen. Fast ibland känner jag mig lite som kusinen från landet för de är så jävla trendiga och instagramvänliga hela tiden när jag själv dyker upp i oborstat hår och yogabyxor.

Spexiga glajjor jag köpte i Tel Aviv när jag skulle på Midburn, rockade dem en kväll i Flunderviken med Norah, Nora, Albin och Fanny. Vi spelade någon form av katastrofalt roligt bollspel i vattnet (typ kasta och fånga men det är inte så lätt när ens bollsinne föll ur DNA:t) och åt chips i vacker kvällssol. Pratade om killar vi legat med/vill ligga med och vad mer minns jag faktiskt inte, det är ett tag sen. Efter den här kvällen fastslog jag att all picknick som inte kommer i middagsform är värdelös för allt som oftast innebär det bara att man äter hejdlöst tills ingenting smakar någonting längre, speciellt med mina vänner som alltid tar med sig för mycket mat. Men jag gillar fortfarande idén om middag och vin i en park eller så, låt er nu inte skrämmas. Det var en fin kväll även om jag åt för mycket croissanter, baguette och chips, det var i alla fall det jag ville säga.

Lilla holmen tog kanske en särskild plats i mitt hjärta den här sommaren, även om det egentligen är ganska kefft som badstrand. Hit vandrade jag många gånger med vänner, systrar och snubbar, morgon, kväll som nattetid. På midsommaraftonsmorgonen ordnade Yogahuset en helt magisk morgonchanting där vi satt i två timmar i en ring på stranden och chantade mantran som vilken helylle häxkult som helst.  Jag är så glad för gemenskapen vi har på Yogahuset, vi är en go och fin blandning av pensionärer, mammor och några enstaka unga nissor som jag, och det finns liksom alltid chans till fina samtal. Fast på bilden är Stella och Norah, två av mina favoritpersoner om än dock inte delaktiga i ovannämnda häxkult. 

Fick i år reda på att Lorentz har sommarstuga sjukt nära min pappa, lololol. Vi skulle ta några öl med honom och hans manager/kompis Rami en kväll och sedan var klockan helt plötsligt sju. Då hade vi klubbat och morgondoppat och haft oss och hela natten hade gått. En helt vanlig vardag och jag skulle intervjua Jockiboi senare på dagen, jo jag tackar jag. Ps att Lorentz är så knäpp och att han tjötade hela vägen till Select där han bjussade på panini om att det definitivt finns en rappare gömd i mitt innersta. Hahah. Låt mig feata nästa låt då dude.

Gullig bild som slank med: Agnes, Tilda, Nadine och Meta lagade så jävla god mat åt mig och Norah kvällen efter att blixten slagit ner i tallen på Jonas Wiléns tomt (en åländsk konstnär som bor mittemot Tilda).

Hemma hos snygg framgångsrik modell, presenting Stella Hägerstrand ;p Från den här stugan har jag också så sanslöst mycket minnen, tjuvrökning på berget, nattdopp, grillmiddagar, sleepovers, regniga spelkvällar, bastubad, tonårsfyllor eeeetcetera. Jag har huserat där varje sommar sen jag var typ åtta!

Mamsen och jag, några dagar innan jag skulle åka iväg. Vi hade det så fint ihop den där sista veckan, jag och mamma.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas