jorunnlavonius!

två veckor i samar

Det är torsdag. Fyrtio grader ute och sol precis som alla andra dagar. Jag har ett infekterat sår på ena foten och kan inte jobba. Fördriver dagarna med att ligga vid poolen, finslipa hebreiskan på duolingo, se på The Office, prata i telefon och spela kort med mina ypperliga rumskompisar Efi och Yaara.

I söndags flyttade min kompis Rita från Be'er Sheva till Vancouver där hon ska plugga biologi eller något i den stilen. Jag tog en bild på henne den sista morgonen när hon satt och målade en gitarr vid matbordet. Vi tog ett odramatisk avsked med en stor kram – ytterst lite snyftfeelis vilket det annars lätt blir när man tar avsked av någon som man inte vet om, och när, man får se igen. 

De senaste dagarna har känts lite lättare i kibbutzen. Trots att jag redan har vänner här är det ganska intensivt att vänja sig vid hettan och träffa tvåhundrafemtio nya människor och kräver sin lilla anpassningsstund. Men jag tror jag börjar komma på fötter. Jag har lärt känna lite nya människor och vågar bjuda med mig själv på saker, för det är om någonting något jag lärt mig av att resa – att när man är på en ny plats är det ingen annan som tar ansvar för att man kommer in i gemenskapen. 

Ändå ser jag framemot att åka till Paris med Daniel och hans mamma nästa vecka. Det ska bli helt underbart skönt att få njuta av lite europeisk höstsvalka som omväxling. Röra sig i stadsmiljö, gå på klubb och dricka vin vid Seine, mmm.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas